lauantai 23. helmikuuta 2013

Aamiaislemppari

Kuten monesti sanotaan, aamiainen on päivän tärkein ateria. Minulle aamiainen on aina ollut tärkeä osa rutiineja, en todellakaan voisi kuvitellakaan lähteväni kotoa syömättä aamupalaa. Lapsuudesta asti perinteinen kaurapuuro kuului aamupalaani lähes joka päivä viimeisen 20 vuoden ajan. Söin puuroa vakiintuneen tottuneesti enkä koskaan kiinnittänyt huomiota siihen, että itse asiassa puuro pitää aika heikosti nälkää. Olin aina viimeistään lounasaikaan mennessä hyvin nälkäinen ja usein jo parin kolmen tunnin jälkeen aamiaisesta minulla oli todella kova nälkä. En koskaan kiinnittänyt mitään huomiota tähän, olin niin tottunut puuron syöjä etten ajatellutkaan olevan muita vaihtoehtoja. Viime syksyisen ruokavalioremontin jälkeen aamupuuro jäi kuitenkin pois, koska se aiheutti minulle närästysoireita. Aluksi olin ihan avuton, mitä oikein söisin nyt aamupalaksi jos ei puuroa...

Aika nopeasti kuvioon tulivat kananmunat, maustamaton jugurtti, marjat, pellavansiemenrouheet, pekoni (herkkuhetkiin!) ja erilaiset aamusmoothiet. Täytyy sanoa että tämä aamupalan muutos on ollut minulle hyvin merkittävä. En enää näe nälkää aamupäivisin ja kylläisyyden tunne pysyy todella paljon pidempään. Myöskään iltapäivällä ei tule napostelun tarvetta, kun verensokeri pysyy tasaisena aamusta asti. En enää vaihtaisi mistään hinnasta takaisin aamupuuroon, tämä nykyinen on vain niin paljon parempaa.

Tällä hetkellä yksi aamiaissuosikeistani on turkkilainen jugurtti ehostettuna marjoilla, kaakaonibseillä, pellavansiemenrouheella ja tilkalla kuohukermaa. Äärimmäisen maistuva, LUONNOLLINEN ja pehmeän kermainen, täytyy sanoa! Tällä nälkä pysyy loitolla pitkään ilman turhia lisäaineita ja sokeria!


Turkkilaiseen jugurttiin sekoitetaan hieman kuohukermaa.


Kaakaonibsit ja paahdettu pellavansiemenrouhe...
...sekoitetaan tasaiseksi jugurttiin.
Lopuksi mansikoita pakkasesta! Avot!


Turkkilainen jugurtti kuohukerman kanssa on ihanan pehmeä ja täyteläinen perusjugurttipohja jota voi maustaa mielensä mukaan. Jos kaipaa enemmän makeutta jugurttiin, voi sekaan laittaa hieman juoksevaa luomuhunajaa. Itse en tosin enää sitäkään makeutta kaipaa, jugurtti maistuu sellaisenaankin niin hyvältä. Kaakaonibsit ja pellavansiemenrouhe tekevät jugurtista ihanan rouskuvaa - ja tietenkin terveellistä! NAM!
Ohje siis suurinpiirtein:

Turkkilaista jugurttia
Tilkka kuohukermaa maun mukaan
1 rkl kaakaonibsejä
1 rkl paahdettua pellavansiemenrouhetta
mansikoita tai muita marjoja

Kaakaonibseistä ja tuosta lempparistani eli paahdetusta pellavansiemenrouheesta omaa postausta luvassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti