Smoothiet ovat loistavia välipaloja kiireisen päivän keskellä ja niitä voi tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan suuriakin määriä. Pitkän luentopäivän tai töiden päätteeksi on ihana tulla kotiin ja napata jääkaapista lasillinen kuohkean maistuvaa ja täyttävää smoothieta. Omat smoothieni ovat aina sekoitus vähän kaikkea mitä kaapista sattuu sillä hetkellä löytymään. Avocadot ovat must; ne kun tekevät smoothieista ihanan täyteläisiä ja kuohkeita. Tässä kuitenkin se yleisin ja kaikista herkuin ohje:
Mansikka-mustikka-avocado-smoothie
Turkkilaista jugurttia (n. 3dl)
Tilkka maitoa tai kuohukermaa
Mansikoita (n. 1-2dl)
Mustikoita (n. 1dl)
1-2 avocadoa
2rkl paahdettua pellavansiemenrouhetta
1 rkl kaakaonibsejä
1/2 tl macajauhetta
(hunajaa makeuttamiseen jos haluaa)
Nämä ainekset sitten vain pyöräytetään tehosekoittimessa kuohkeaksi
smoothieksi. Maidon lisäämisellä voi säädellä smoothien juoksevuutta,
itse pidän kuohkeasta smoothiesta jonka saa lähes lusikoida suuhun. Kaada korkeisiin laseihin, laita osa laseista kannen alla odottamaan
jääkaappiin seuraavaa välipalahetkeä. Nauti!
VINKKI!
Ystävän kanssa viime viikonloppuna teimme smoothieita aamupalaksi. Heiltä löytyi pakastimesta tyrnimarjoja, joita laitoimme maustamattoman jugurtin, banaanin ja mustikoiden seuraksi blenderiin. Ai että kun oli hyvää ja superterveellistä! Terkut E:lle! <3
Tyrnimarjat ovat aika kirpeitä marjoja jonka takia niitä ei välttämättä halua syödä sellaisenaan. Smoothiessa ne toimivat kuitenkin loistavasti ja antoivat ihanaa pientä kirpeyttä ja särmää makuun!
Tyrnimarja on yksi maailman vitamiinirikkaimmista marjoista ja se
sisältää muunmuassa 10-20 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinit.
Tästä syystä tyrnimarja onkin tunnettu muunmuassa tehokkaana apuna
flunssan taltuttamiseen. Tyrnimarja sisältää myös enemmän E-vitamiinia
kuin mikään muu marja (Tyrnimarja sisältää E-vitamiinia 3.0 mg / 100 g,
kun esimeriksi mustikka sisältää E-vitamiinia 1,9 mg/100g).
Tyrnimarjoissa on myös A-, E-, K-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-,
B12-vitamiineja sekä runsaasti eri flavonoideja, biotiinia, foolihappoa
ja monia kivennäis- ja hivenaineita. Tyrnimarja sisältää runsaasti
flavonoideja, jotka edesauttavat tehokkaasti C-vitamiinin imeytymistä
elimistöön.
Tyrnimarjat ovat aika kirpeitä marjoja jonka takia niitä ei välttämättä halua syödä sellaisenaan. Smoothiessa ne toimivat kuitenkin loistavasti ja antoivat ihanaa pientä kirpeyttä ja särmää makuun!
![]() |
kuva ja teksti täältä |
Kiitos tästä ohjeesta! Tein vaniljajugurtista, eikä minulla ollut pellavansiemenrouhetta, mutta macajauheen ja nuo nibsit hommasin. Nam-nam-nam.
VastaaPoista